Odvetniška pisarna Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc d.o.o. je dinamična in vztrajno rastoča odvetniška družba, ki ponuja celovit spekter pravno-poslovnih storitev.

Znanje in izkušnje z delom na čezmejnih transakcijah

Že od ustanovitve dalje je pisarna vpeta v najrazličnejše gospodarske transakcije, povečini z mednarodno noto. Pri svojem delu smo vseskozi sodelovali z uveljavljenimi tujimi in domačimi odvetniškimi pisarnami, kar nam je omogočilo, da smo se lahko učili od strokovnjakov z bogatimi pravnimi in praktičnimi izkušnjami.

Tako pridobljena znanja in izkušnje redno nadgrajujemo v prepričanju, da je to najboljša investicija v razvoj naše pisarne in kakovost naših storitev. Ker se zavedamo pomena sodelovanja in izmenjave znanj, smo aktivni v mednarodnih povezavah in strokovnih združenjih, članstvo v njih pa nam omogoča, da našim strankam pomagamo pri njihovem poslovanju s tujino in v tujini.

Ljudje, predani skupnemu cilju

Pri izbiri sodelavcev nismo pozorni zgolj na njihovo strokovno odličnost in delovne izkušnje, marveč tudi na to, da z nami delijo temeljne vrednote in strast do dela ter da govorijo vsaj en tuj jezik. Druži nas predanost skupnemu cilju – strankam zagotoviti visokokakovostne pravne storitve, ki odgovarjajo njihovim potrebam.

Glavnino naših strank sicer predstavljajo domače in tuje gospodarske družbe, kar pa še zdaleč ne pomeni, da s svojim znanjem in izkušnjami nismo pripravljeni pomagati tudi posameznikom, ki se na nas obračajo z najrazličnejšimi pravnimi problemi iz vsakdanjega življenja.

Vabimo vas, da nas spoznate ter da se prek osebnega stika in sodelovanja z nami prepričate, da smo vredni vašega zaupanja.

Naša vizija je enostavna. Želimo si dolgoročnih odnosov z zadovoljnimi ljudmi. Pri tem sta za nas enako pomembna zadovoljstvo strank in zadovoljstvo sodelavcev.

Kakovostne storitve so temelj za dolgoročna partnerstva

Prepričani smo, da lahko zgolj tisti, ki svoje delo opravljajo z veseljem in predanostjo, strankam zagotavljajo kakovostne storitve. Kakovostne storitve pa predstavljajo temelj vsakega dobrega poslovnega odnosa.

Pomembno nam je, da so stranke zadovoljne tako z našimi storitvami, kot tudi z odnosi. Želimo si odprtih, prijetnih in dolgoročnih odnosov, ki temeljijo na korektnosti ter iskanju rešitev, ki upoštevajo interese vseh vpletenih.

Vaš napredek je tudi naš cilj

Prek svojega dela si prizadevamo pokazati, da ste za nas pomembni in da si želimo s tem, kar najbolje znamo, prispevati k vašemu napredku in uspehu.

Ko razmišljamo o željah za prihodnost, si želimo, da bi nam tisti, ki nam zaupajo sedaj, zaupali tudi čez deset let. Želimo si, da bi bili tudi zavoljo sodelovanja z vami v bodoče še uspešnejši v svoji stroki. Vsekakor pa si s svojim delom želimo pustiti pozitiven pečat tudi v širši družbi in poslovnem okolju.

Za dober nasvet vas moramo poznati

Središče vsega ste vi in vaše potrebe. Zavedamo se, da k nam ne prihajate na »učno uro teorije prava«, temveč po nasvet, ki vam bo v pomoč pri sprejemanju odločitev, pomembnih za vaše poslovanje ali zasebno življenje. Dober nasvet pa je le takšen nasvet, ki upošteva vaše individualne potrebe in okoliščine.

Pomembno je, da nam ob začetku sodelovanja kar najbolj natančno predstavite svoje potrebe in pričakovanja, ter nas seznanite z vsemi relevantnimi podatki, ki bodo na kakršen koli način prispevali k temu, da zadevo, ki nam jo boste zaupali, rešimo v vašo korist in zadovoljstvo.

Pri svojem delu se držimo preizkušenih vrednot in dobrih praks

Izoblikovali smo lastne vrednote in dobre prakse, ki jim pri delu ostajamo zvesti in ki jih lahko pričakujete od nas:

  • Osebna integriteta, lojalnost, motiviranost, solidarnost in pripravljenost na nenehno izpopolnjevanje.
  • Držimo se sklenjenih dogovorov in enako pričakujemo od strank.
  • S strankami gojimo dolgoročne partnerske odnose, ki temeljijo na vzajemnem zaupanju in spoštovanju.
  • Smo odzivni in samoiniciativni.
  • Strankam skušamo vselej objektivno predstaviti njihovo situacijo in prednosti/slabosti posameznih odločitev ter jim ob tem izpostaviti rešitev, ki je po našem mnenju najbolj smiselna.
  • Stavimo na sodelovanje in izmenjavo znanj – tako znotraj našega kolektiva, kot tudi v odnosu do strank.
  • Strokovno znanje, ki ga imamo, povezujemo s prakso in poznavanjem panog, v katerih naše stranke poslujejo.

Spoznajte nas