Za vas redno spremljamo pravne in davčne novosti, ki jih mesečno objavljamo v našem glasilu Pravni UTRIP, kot tudi v drugih publikacijah.

junij 2019

Dragi bralci,

pred vami je junijska številka Pravnega UTRIPA, ki naj vas pospremi v čas dopustov. Tudi mi se s to številko odpravljamo na počitnice in se z novicami s področja prava in davkov spet vračamo septembra.

Želimo vam prijetno branje in lepe poletne dni.

Ekipa Odvetniške pisarne Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc d.o.o.

Naraščajoče potrebe po zaposlovanju tujcev in novosti na tem področju

Vse večji primanjkljaj ustreznih kadrov »sili« delodajalce k vse pogostejšemu zaposlovanju tujcev, med katerimi še vedno prednjačijo državljani nekdanje Jugoslavije. Ker je bilo v zadnjem času na tem področju kar nekaj sprememb in ker je tema vse bolj aktualna, v tem prispevku povzemamo nekaj ključnih informacij za delodajalce.

PREBERI VEČ

Prost pretok neosebnih podatkov v EU

Začela se je uporabljati Uredba, s katero so odpravljene ovire za prosti pretok neosebnih podatkov v EU.

PREBERI VEČ

Novela Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin

Novela je množično vrednotenje, ki bo lahko v bistvenem spremenilo sedaj veljavne ovrednotene vrednosti nepremičnin, zamaknila na pomlad 2020.
PREBERI VEČ

Celovita prenova registra neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin

Register neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin vsakomur omogoča, da se seznani z (ne)obstojem neposestne zastavne pravice na premičninah, ki se v ta register vpisujejo; predvidena pa je tudi celovita prenova registra, ki bo še poenostavila iskanje in omogočila hitrejše vpise v matično evidenco.

PREBERI VEČ

Kakšne so pravice potrošnikov pri spletnem nakupovanju?

Spletni nakupi so dandanes za veliko ljudi postali običajno (dnevno) opravilo, pri katerem zaradi specifike nakupovanja velikokrat pride do raznih zapletov. Zato se je dobro zavedati svojih pravic kot potrošniki in redno spremljati spremembe na tem področju.

PREBERI VEČ