Za vas redno spremljamo pravne in davčne novosti, ki jih mesečno objavljamo v našem glasilu Pravni UTRIP, kot tudi v drugih publikacijah. Starejše objave pa lahko preverite s klikom na povezavo Publikacije.

december 2022

Obetajo se nam nove izjeme ob prepovedi obratovanja prodajaln ob nedeljah in dela prostih dnevih

Zaprtje prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih se je v praksi v določenih primerih izkazalo za neživljenjsko. Vlada je zato pripravila predlog novele Zakona o trgovini, s katero bi poleg obstoječih izjem trajno uveljavili še nekatere dodatne izjeme.

PREBERI VEČ

Naročniki, pazljivo pri preverjanju ustreznosti ponudb v postopkih javnega naročanja – tudi nebistvene napake so lahko usodne!

Državna revizijska komisija je z nedavno odločitvijo ugodila revizijskemu zahtevku zaradi zanemarljive računske napake v ponudbi. Ker naročnik ni odpravil odstopanja v vrednosti zgolj 0,20 EUR, bo treba postopek oddaje javnega naročila ponoviti.
PREBERI VEČ

Kaj prinaša Akt o digitalnih storitvah?

Veljati je pričela nova uredba EU, katere cilj je zagotovitev večje varnosti pri uporabi spleta, med drugim prek mehanizmov za odstranitev nezakonitih vsebin. Akt o digitalnih storitvah, kot so uredbo poenostavljeno poimenovali, pa na drugi strani prinaša digitalnim platformam dodatne obveznosti in večjo odgovornost
PREBERI VEČ