Za vas redno spremljamo pravne in davčne novosti, ki jih mesečno objavljamo v našem glasilu Pravni UTRIP, kot tudi v drugih publikacijah. Starejše objave pa lahko preverite tako, da kliknete na povezavo Publikacije.

januar 2020

Poglavitne spremembe in dopolnitve ZPIZ-2 za delodajalce

1. januarja 2020 so v veljavo stopile spremembe in dopolnitve ZPIZ-2, ki za delodajalce prinaša novosti pri plačevanju prispevkov od zneska nadomestila za uporabo lastnih sredstev pri delu na domu ter spremembe na področju poklicnega zavarovanja.
PREBERI VEČ

Novosti pri povračilu stroškov službenih potovanj v tujino

Ob koncu leta 2019 je bila sprejeta nova Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino, pri čemer spremembe vplivajo tako na zaposlene v javnem, kot tudi v zasebnem sektorju. Spremembe veljajo od 1. januarja 2020.

PREBERI VEČ

Višje minimalno denarno nadomestilo in izboljšan socialni položaj brezposelnih

V veljavo so stopile spremembe Zakona o urejanju trga dela, ki prinaša več novosti na področju nadomestil za primer brezposelnosti, obveznega znanja slovenskega jezika, vključevanja v ukrepe aktivne politike zaposlovanja ipd.
PREBERI VEČ

Sveženj novih ugodnosti za starše v letu 2020

Januarja 2020 je v veljavo stopilo več sprememb na področju delovnega prava in socialne varnosti, med drugim tudi spremembe ZDR-1 in ZSDP-1, ki za starše prinašajo dodatne ugodnosti. 

PREBERI VEČ