12. 10. 2017

Kaj prinaša nova davčna reforma?

Po daljših usklajevanjih in javni obravnavi je Vlada RS konec septembra 2017 sprejela predloge sprememb štirih zakonov z davčnega področja, za katere pričakuje, da jih bo Državni zbor potrdil in da bodo začeli veljati z začetkom novega koledarskega leta.
Preberi več
12. 10. 2017

Prelomna odločitev ESČP o nadzoru delodajalca nad komunikacijo zaposlenih

Evropsko sodišče za človekove pravice je v nedavni sodbi v primeru Barbulescu proti Romuniji ponovno izkoristilo priložnost in postavilo jasne kriterije za presojo sorazmernosti nadzora komunikacije zaposlenih.
Preberi več
12. 10. 2017

Prihaja doba Blockchaina

Blockchain, tehnologija veriženja podatkovnih blokov, je ena najbolj aktualnih tem, ki v zadnjem času polni naslovnice. Potencial tehnologije preučujejo v vseh vejah gospodarstva, od bančnega sektorja do živilske industrije, učinke uporabe te tehnologije pa so aktivno začele preučevati tudi vlade, med njimi tudi slovenska.
Preberi več
12. 10. 2017

Neizplačilo plač ostaja najbolj pogosta kršitev

Inšpektorat RS za delo v svojem letnem poročilu za leto 2016 navaja, da je raven spoštovanja delovnopravne zakonodaje v Sloveniji še vedno zaskrbljujoča. Največ kršitev se nanaša na neizplačilo plač in zamude pri izplačilu plač, za kar bo inšpektorat po novem poleg globe lahko izrekel tudi prepoved opravljanja dela.
Preberi več