14. 6. 2018

S Cathay IP na največjo kitajsko konferenco na področju intelektualne lastnine

Na povabilo organizatorja največje konference na področju intelektualne lastnine na Kitajskem IPCOC China 2018 bosta odvetniški pisarni Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc d.o.o., Ljubljana, in Bradvica Marič Wahl Cesarec d.o.o., Zagreb, predstavili udeležencem svoje znanje in izkušnje na področju komercializacije intelektualne lastnine v Sloveniji in na Hrvaškem.
Preberi več
14. 6. 2018

Se obetajo spremembe garancijskih pogojev?

Ameriška zvezna komisija za trgovino je tri največje proizvajalce računalniških igralnih konzol pozvala, naj popravijo besedila garancijskih listov.
Preberi več
14. 6. 2018

V veljavo stopil Zakon o prekinitvi postopkov proti družbenikom izbrisanih družb

Dne 27. aprila 2018 je začel veljati Zakon o prekinitvi postopkov proti družbenikom izbrisanih družb, ki določa, da se z dnem uveljavitve zakona prekinejo vsi pravdni, upravni in izvršilni postopki, v katerih upniki uveljavljajo terjatve zoper družbenike izbrisanih družb na podlagi nekdanje insolvenčne zakonodaje.
Preberi več
14. 6. 2018

Spremembe na področju napotitev

Evropski poslanci so sprejeli spremembe direktive o napotenih delavcih. Cilj sprememb je ohranitev poštene konkurence na trgu dela in zagotovitev večje in boljše zaščite napotenih delavcev.
Preberi več
14. 6. 2018

GDPR teme ostajajo aktualne tudi po 25. maju 2018

Čeprav še ni bil sprejet novi Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) z občutno višjimi globami, to še ne pomeni, da podjetja ne bodo mogla biti kaznovana zaradi nespoštovanja zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.
Preberi več