14. 6. 2018

S Cathay IP na največjo kitajsko konferenco na področju intelektualne lastnine

V mesecu maju 2018 je globalna strokovna svetovalna mreža Cathay z lokalno prisotnostjo v več kot 60 državah po svetu, katere članici sta tudi odvetniški pisarni Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc d.o.o., Ljubljana, in Bradvica Marič Wahl Cesarec d.o.o., Zagreb, predstavila novo platformo Cathay IP, ki je med seboj povezala specialiste za intelektualno lastnino iz več kot 40 držav sveta.

Cilj platforme je zagotoviti zaščito intelektualne lastnine v vseh državah članicah platforme Cathay IP. Še posebej se Cathay IP osredotoča na zaščito intelektualne lastnine na kitajskem trgu, saj gre za eno od perečih vprašanj, s katerim se srečujejo podjetja, ki vstopajo na enega najhitreje rastočih svetovnih trgov. Resda kitajski zakoni in predpisi na področju intelektualne lastnine vedno bolj odražajo mednarodne standarde, a prav drugačen pravni red na področju registracije in zaščite intelektualne lastnine še vedno povzroča nemalo preglavic tujim podjetjem, ki vstopajo na ta trg.

Uporabniki platforme Cathay IP bodo odgovore na svoje pomisleke sedaj lahko zaupali strokovnjakom, ki govorijo njihov jezik, ti pa jim bodo v pomoč tako pri vstopu na kitajski trg kot na katerikoli drugi trg, v katerem so članice Cathay IP.

In prav kot članici platforme Cathay IP se bosta odvetniški pisarni Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc d.o.o., Ljubljana, in Bradvica Marič Wahl Cesarec d.o.o., Zagreb, 15. junija 2018 v Šanghaju kot vabljeni govornici udeležili največje konference na področju intelektualne lastnine na Kitajskem, IPCOC China 2018. Na konferenci bomo udeležencem tega dogodka predstavili svoje znanje in izkušnje o komercializaciji IP v Sloveniji in na Hrvaškem.
<< Nazaj na seznam