26. 6. 2019

Kakšne so pravice potrošnikov pri spletnem nakupovanju?

Spletni nakupi so dandanes za veliko ljudi postali običajno (dnevno) opravilo, pri katerem zaradi specifike nakupovanja velikokrat pride do raznih zapletov. Zato se je dobro zavedati svojih pravic kot potrošniki in redno spremljati spremembe na tem področju.
Preberi več
26. 6. 2019

Celovita prenova registra neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin

Register neposestnih zastavnih pravic in zarubljenih premičnin vsakomur omogoča, da se seznani z (ne)obstojem neposestne zastavne pravice na premičninah, ki se v ta register vpisujejo; predvidena pa je tudi celovita prenova registra, ki bo še poenostavila iskanje in omogočila hitrejše vpise v matično evidenco.
Preberi več
26. 6. 2019

Novela Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin

Novela je množično vrednotenje, ki bo lahko v bistvenem spremenilo sedaj veljavne ovrednotene vrednosti nepremičnin, zamaknila na pomlad 2020.
Preberi več
26. 6. 2019

Prost pretok neosebnih podatkov v EU

Začela se je uporabljati Uredba, s katero so odpravljene ovire za prosti pretok neosebnih podatkov v EU.
Preberi več
26. 6. 2019

Naraščajoče potrebe po zaposlovanju tujcev in novosti na tem področju

Vse večji primanjkljaj ustreznih kadrov »sili« delodajalce k vse pogostejšemu zaposlovanju tujcev, med katerimi še vedno prednjačijo državljani nekdanje Jugoslavije. Ker je bilo v zadnjem času na tem področju kar nekaj sprememb in ker je tema vse bolj aktualna, v tem prispevku povzemamo nekaj ključnih informacij za delodajalce.
Preberi več
21. 6. 2019

Ali ste že poskrbeli za ustrezno zaščito poslovnih skrivnosti?

V našem mesečnem glasilu Pravni utrip smo letos že pisali o novem Zakonu o poslovni skrivnosti (ZPosS), ki velja od 20. 4. 2019 dalje. S tem obvestilom pa vam želimo podati še nekaj dodatnih priporočil glede ukrepov, ki jih je potrebno sprejeti, če želite, da bodo vaše poslovne skrivnosti uživale pravno varstvo po novem zakonu.
Preberi več