15. 12. 2020

Predlog novele ZGD-1K (prvi del)

Državni zbor bo v naslednjih mesecih sprejemal novelo ZGD-1K. S tem člankom opisujemo glavne spremembe, ki jih bo v zakonodajo uvedla predlagana novela, če bo sprejeta.
Preberi več
15. 12. 2020

Pošiljanje plačilne liste delavcu prek elektronske pošte

V času epidemije, ko veliko delavcev dela od doma, se povečuje število primerov, kjer delodajalci delavcem plačilno listo posredujejo kar prek elektronske pošte. V zvezi s tem opozarjamo na ključne določbe delovnega prava in prava varstva osebnih podatkov, ki jih je treba pri tem upoštevati.
Preberi več
15. 12. 2020

Kdo je pravzaprav (ne)pošten – tokrat le v zvezi z institutom neupravičene obogatitve

Vprašanje, kdo je pošten in kdo ne, ni le filozofsko, pač pa v praksi bolj pogosto pravno. Konkretno se zastavlja v zvezi z institutom neupravičene obogatitve.
Preberi več
15. 12. 2020

Spremembe glede izvedbe elektronskih in virtualnih skupščin v času trajanja epidemije COVID-19

Šesti protikoronski zakonodajni paket prinaša spremembe tudi glede možnosti sklica in izvedbe elektronskih in virtualnih skupščin delniških družb in drugih kapitalskih družb. Izvedba elektronskih in virtualnih skupščin bo po novem dopustna, tudi če to ni predvideno v statutu delniške družbe, pod pogojem, da bo družba lahko zagotovila ustrezne tehnične pogoje za izvedbo takih skupščin.
Preberi več