14. 6. 2021

Pazljivo, po novem obvezen vpis elektronskega naslova gospodarskih družb

Po novem je, v skladu s 47. členom ZGD-1, ob prijavi za prvi vpis družbe v register treba navesti tudi elektronski naslov, vendar pozor, navedeno morajo upoštevati tudi že vpisane gospodarske družbe.
Preberi več
14. 6. 2021

Znaten dvig cen gradbenih materialov – kako to vpliva na že sklenjene dogovore o ceni del?

Cene gradbenih materialov od začetka letošnjega leta strmo naraščajo. Zaradi zmanjšanja proizvodnje polimerov ter jekla in dviga cen naftnih derivatov so se drastično povečale cene plastičnih in kovinskih gradbenih materialov. Kako navedeni dvig cen vpliva na že sklenjene gradbene pogodbe, kdo nosi breme teh zvišanj ter kakšne možnosti imajo v zvezi s tem izvajalci in naročniki?
Preberi več
14. 6. 2021

Nogometna Superliga in vprašanja, povezana s pravom varstva konkurence

V zadnjih mesecih smo spremljali ustanovitev Superlige, odstop večine klubov iz tega tekmovanja in oster odziv UEFE zoper ustanovitelje in tri nogometne klube, ki še naprej vztrajajo pri novem formatu nogometnega tekmovanja. Medtem ko se zdi, da je uvedba novega tekmovanja vsaj zaenkrat zastala, pa so aktualna vprašanja v zvezi z morebitnimi kršitvami prava, ki bi lahko nastajala v okviru ustanavljanja ali prepovedi ustanavljanja Superlige.
Preberi več