4. 10. 2022

(Ne)doslednost ukrepov novega Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema pri omejevanju »dvoživkarstva« v zdravstvu

Nedavno sprejeti Zakon o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema je uvedel plačilo izvedenih zdravstvenih storitev tudi nad rednim obsegom programa zdravstvene dejavnosti. V nadaljevanju predstavljamo, kakšne posledice bo to imelo za izvajalce teh storitev in zdravstvene delavce.
Preberi več
4. 10. 2022

Kaj lahko naredite po organiziranem potovanju, polnem razočaranj?

Obdobje dopustov se počasi končuje, pri čemer se vsa dopustovanja niso končala po pričakovanjih. Vsakomur se je verjetno že kdaj pripetilo, da je po dolgo pričakovanem potovanju naletel na prve težave že pri drugačni namestitvi, kot jo je pričakoval (in tudi plačal), nadalje pa se je razočaranje nadaljevalo pri prvem obroku ali težavah pri lociranju obljubljenega (vendar dejansko neobstoječega) bazena. V nadaljevanju preberite, kakšne so vaše možnosti v primeru »izgube dopusta« zaradi neizpolnitve pričakovanj.
Preberi več
4. 10. 2022

Elektronska prijava nezgode in poškodbe na delu

Z začetkom septembra je bila praviloma ukinjena papirnata prijava nezgod in poškodb pri delu. V nadaljevanju predstavljamo nov elektronski način prijave.
Preberi več